Harry Potter

Oplev John Williams’ ikoniske musik fra filmene om Harry Potter med 80 musikere, solister og sangere fra Cinema Festival Symphonics

Kunstnerisk ledelse: Stephen Ellery

Spektakulær lys- og lærred animation!

Harry Potter magien!

På listen over verdens 20 mest succesrige film står Harry Potter produktionerne for 6 pladser. Tilsvarende populære er de soundtracks som John Williams, Patrick Doyle, Nicholas Hooper og Alexander Desplat har skabt.

John Williams, som komponerede musikken til de første 3 film, er også mester for det berømte Hedwig’s Theme, som er blevet til kendingsmelodi for Harry Potter-filmene.

Et musikalsk højdepunkt er Double Trouble fra Harry Potter og fangen fra Azkaban. Dette hovedtema af John Williams opføres af et kor ved ankomsten til Hogwarts.

Et andet stykke fra denne film er Aunt Marge’s Waltz, som er komponeret til Harrys Tante Magdas besøg. Harry blæser hende op som en luftballon, så hun bogstavelig talt forsvinder op i luften. Tilsvarende ironisk og morsom er John Williams komposition.

A Window To The Past er et andet højdepunkt. Dette motiv anvendes i filmen, hver gang Harry tænker på sine forældre. Stykket påvirker bevidst følelserne.

Hogwarts March er den eneste march i alle Harry Potter filmene og må derfor ikke udelades. Denne march fra Harry Potter og Flammernes Pokal spilles udelukkende af blæseinstrumenter og er komponeret af Patrick Doyle.
Ved Harry in Winter i samme film lægger man straks mærke til strygerne, som på sin helt egen vis fortryller stykket og giver denne filmmusik en helt egen nuance.

Det musikalske ledemotiv i Harry Potter og Fønixordenen er Dolores Umbridge, komponeret af Nicholas Hooper. Denne komposition dukker op, hver gang figuren Dolores Umbridge optræder. Et meget smukt stykke musik i klassisk tradition.

Endnu et highlight i denne magiske koncert er ledemotivet Obliviate fra filmen Harry Potter og dødsregalierne. Det toner frem, da Hermine bruger Obliviate-tryllekunsten på sine forældre.

Harry Potter-koncerten er en helt speciel magisk aften. Fuld af musik og stemning. Med den nyeste teknologi vil det 100 mand store ensemble fra Cinema Festival Symphonics under ledelse af den kendte dirigent Stephen Ellery tage alle Harry Potter fans med på en musikalsk rejse igennem alle 8 Harry Potter film.

Solister, kor og orkester celebrerer en helt speciel klangkraft, som drager alle ind i magiens verden og sørger for øjeblikke med gåsehud! Smukke animationer på lærredet og visuelle effekter sender yderligere følelserne op i højderne.

Vi skal understrege, at det ikke er klip fra serien som vises, men animationer på det store lærred for at forstærke det imponerende musikværk.

Obs! Dette arrangement er organiseret af en ekstern arrangør, som har lejet sig ind i Musikhuset.

Varighed: 2 timer og 30 minutter

Forestillinger

16 februar 2023 kl. 19.30

Det Danske Kgl Musikkonservatorium koncertsalen